Odštampajte ovu stranicu
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

SOLUN i čudesni METEORI

polazak 30.10.2019.

SOLUN - izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za kupoholičare“... vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu - Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti...

METEORI - kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama, prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista...

30.10. PODGORICA Polazak ispred Delta city-a u 21:00h. Putovanje autobusom visoke turističke klase, preko graničnog prelaza Božaj, Skadra, Tirane, Elbasana, Pogradeca... Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

31.10. SOLUN Dolazak na granični prelaz Kristalopigi u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do Soluna. Organizovan obilazak grada: impozantni Aristotelov trg sa kojeg avenija Nikis vodi do Bijele kule - simbola Soluna,  impresivni Galerijev slavoluk, Rotonda, Crkva Svetog Dimitrija - zaštitnika grada... Smještaj u hotelu Vergina 3* u samom centru grada (check in oko 14h). Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

01.11. SOLUN - ZEJTINLIK Doručak. Posjeta Srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku. Organizovan obilazak tvrđave u Gornjem gradu, sa koje se pruža veličanstven pogled na zaliv i cijeli grad. Slobodno vrijeme za šetnju, individualne obilaske, krstarenje zalivom Termaikos... Povratak u hotel. Organizovan fakultativni odlazak na grčko veče u tavernu "Odos Oneiron". Noćenje.

02.11. SOLUN-METEORI Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do veličanstvenog kompleksa  manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo vas ostavlja bez daha. Nakon obilaska jesnog od manastira, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Slobodno vrijeme u gradiću Kalambaka. Polazak za Crnu Goru u večernjim časovima. Putovanje preko graničnog prelaza Kakavia, Đirokastre, Drača, Skadra... Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

03.11. PODGORICA Dolazak ispred Delta City-a u ranim jutarnjim časovima.

CIJENA ARANŽMANA 130€

FIRST MINUTE CIJENA 115€!

Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Travel House

Za realizaciju aranžmana potrebno je 40 putnika

Cijena aranžmana obuhvata:

- prevoz autobusom visoke turističke klase prema programu putovanja

- dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu Vergina 3* u samom centru Soluna (u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama)

- usluge turističkog vodiča tokom cijelog putovanja

- drumarine, takse, organizacione troškove

Cijena aranžmana NE obuhvata:

- obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje ( 5€ )

- ulaznicu za manastir ( 3€ )

*Doplata za jednokrevetnu sobu - 35€

VAŽNA NAPOMENA:

- Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

Pročitano 396 puta