Putovanja

FOTO PRIČA BUKUREŠT - TRANSILVANIJA

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

BUKUREŠT & TRANSILVANIJA

zemlja mitova i legende o grofu Drakuli

Bukurešt - Sinaja - Peleš - Snagov

6 dana, polazak 29.12.2017.

29.12.2017. PODGORICA Polazak ispred Delta city-a u 16:00h. Putovanje preko Zlatibora, Zaječara, Vidina, Krajove... Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

30.12.2017. BUKUREŠT Dolazak u Bukurešt u podnevnim časovima. Organizovan obilazak glavnog grada Rumunije, koji nosi epitet "mali Pariz": Trijumfalna kapija, Palata pravde, Parlament (po zapremini druga građevina na svijetu), Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata (danas Muzej umjetnosti), Kraljevska zadužbina (danas Centralna univerzitetska biblioteka), Senat, crkva Kreculesku, Patrijaršija... Smještaj u hotel Parliament 4* u centru grada. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim časovima, šetnja do starog istorijskog dijela grada - Lipscani, sa Starom prinčevom palatom iz 15-og vijeka koju je izgradio Vlad Cepeš, brojnim galerijama, antikvarnicama i slavnim Caru cu Bere - najstarijim pabom u gradu. Noćenje.

31.12.2017. SINAJA - dvorac PELEŠ Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske, ili organizovan fakultativni izlet manastir SINAJA - dvorac PELEŠ. Putovanje do Sinaje, mondenskog mjesta u Južnim Karpatima. Obilazak manastira Sinaja iz 1695-e godine, koji je ime dobio po Sinajskoj gori u Egiptu, sa crkvama Biserica Veche (Stara crkva) iz 1695-e, i Biserica Mare (Nova crkva) iz 1846-e godine, i dvorca Peleš, koji se smatra jednim od najljepših dvoraca u Evropi, a nekad je bio ljetnja rezidencija Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Povratak u Bukurešt. Doček Nove godine na trgu ili u parku, uz muzički program i nezaobilazan vatromet u ponoć, ili u nekom od brojnih noćnih klubova i pabova. Noćenje.

01.01.2018. BUKUREŠT - SNAGOV Doručak. Slobodan dan u Bukureštu, ili organizovan fakultativni izlet do jezera Snagov, poznatog rumunskog odmarališta. Obilazak manastira Snagov, u kom je sahranjen Vlad Cepeš, poznatiji kao grof Drakula. Na jezeru Snagov, svoju rezidenciju je imao i poznati rumunski diktator Čaušesku, gdje se prvobitno i sakrio nakon demonstracija 1989-e godine. Povratak u Bukurešt. Slobodno vrijeme. Noćenje.

02.01.2018. BUKUREŠT Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za šetnju, individualne obilaske. Organizovan odlazak u tržni centar AFI Palace www.aficotroceni.ro , najbolji i najpopularniji tržni centar u Bukureštu, sa mnoštvom vrhunskih brendova i atrakcijama poput klizališta, roler kostera, igrališta za djecu... Slobodno vrijeme. Polazak za Crnu Goru u večernjim časovima. Putovanje preko Krajove, Vidina, Zlatibora... sa kraćim pauzama za odmor. 

03.01.2018. PODGORICA Dolazak ispred Delta city-a u poslepodnevnim časovima. 

CIJENA ARANŽMANA  159 €

Za realizaciju aranžmana potrebno je 40 prijavljenih putnika

Cijena aranžmana obuhvata:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase
 • Tri noćenja sa doručkom u hotelu Parliament 4*www.parliament-hotel.ro u centru Bukurešta
 • Usluge stručnog turističkog vodiča tokom cijelog putovanja
 • Obilaske prema programu putovanja
 • Drumarine, takse, organizacione troškove

Cijena aranžmana ne obuhvata:

 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje - 10€ (obezbjeđuje agencija)
 • Fakultativne izlete (rezervacija obavezna prilikom prijave za putovanje) 

Hotel Parliament 4* www.parliament-hotel.ro smješten je u centru Bukurešta, pored zgrade Parlamenta, na deset minuta šetnje od istorijskog centra Lipscani. Sve sobe imaju mini bar, kablovsku televiziju i klima uređaj. Besplatan bežični internet dostupan je u cijelom hotelu. Na sajtu booking.com, hotel Parliament ocijenjen je sa 8,2!

 Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Travel House

 

Pročitano 2950 puta

KONTAKT

  Travelhouse&Co D.O.O.

 • Cetinjska 16, Podgorica (Preko puta Delta City-a)
 • Mob: +382 69 157 144
 • Mob: +382 67 509 290
 • Tel: +382 20 290 565
 • Fax: +382 20 290 566
 • travel.house@t-com.me
 • www.travelhouse.me
 • ž.r. 510-65302-74

LOKACIJA

ANKETA

NOVA GODINA 2018?

NEWSLETTER PRIJAVA

Želiš da dobijaš ponude na e-mail adresu?